Hitta boende via sociala medier

Sociala medier är idag en naturlig del i vår vardag och det handlar inte enbart om att dela med oss av vår vardag eller hålla kontakten med vänner. Idag är det ett betydligt större kontaktnät, och en möjlighet att annonsera. På Facebook till exempel finns det idag flera grupper där folk kan söka eller hyra ut sin lägenhet. Här berättar vi mer om detta.

Om du söker på ”lägenhet/bostad i Stockholm” eller något liknande på Facebook kommer du få upp flera olika grupper. Här kan du både själv lägga in en annons och svara på andras. Många bostäder som annonseras här läggs aldrig ut officiellt utan sköts mellan kontakterna. Det är alltså en fördel att vara aktiv i dessa grupper och vara snabb på att svara när det kommer något intressant.

När det kommer till lägenhetssökande är det främst Facebook som brukar rekommenderas inom sociala medier. Detta eftersom de har en marknadsplats. Instagram är en annan typ av verktyg där du med lite tur kan knyta till dig kontakter. Försök jobba på din profil och ta kontakt med andra i Stockholmsområdet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *