Titta på lediga bostadsrätter

 

Vi är många som älskar att sitta på Hemnet och drömma oss bort bland alla härliga bostäder som finns. En dag kanske det faktiskt är dags att ta det där steget då du inte bara ska titta för skojs skull utan för att köpa en bostad. Då är det viktigt att du tar din tid och inte stressar fram.

Kanske har du redan en solklar bild av vad du söker, i så fall kan du nästan skippa detta steget. Är du lite mer osäker är det viktigt att du går på så många visningar som möjligt för att få en känsla för vad du söker. Trots att många mäklare idag lägger upp en mängd bilder och ibland även en film, är det ändå inte samma sak som att vara på plats. Rummen kan se betydligt större ut på bild än i verkligheten till exempel.

När du är på visning är det viktigt att tänka dig in i din situation. Det är ju ändå du som ska bo där, och inte den nuvarande hyresgästen. Föreställ dig dina möbler i de olika rummen, försök få en bild av vad som skulle behöva åtgärdas. Försök också att lägga märke till om det finns något i lägenheten som kanske behöver renoveras eller bytas ut. Detta blir i så fall en extra kostnad som du måste ha i åtanke när du ska göra upp en flyttbudget. Ta gärna hjälp av någon som följer med dig på visning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *