3 tips för en lättskött trädgård

Vill du ha en härlig trädgård med prunkande blommor, vattenbad och en välklippt gräsmatta? Det vill de flesta av oss. Dessvärre tar det tid att ta hand om en trädgård och göra den till en oas. Men det finns smarta knep som du kan ta till för att få en både lättskött och fin trädgård.

1# Gör det enkelt för dig

För att få en lättskött trädgård måste du planera och göra det enkelt för dig. Istället för att skapa tre olika rabatter på marknivå, så kan du ha en rabatt som skyddas av stenar. Eller så ställer du blommorna i lådor och stora krukor, så att du aldrig behöver rensa jorden. Fråga dig vad du tycker är roligt att göra i trädgården och vad som du verkligen vill slippa. Se till att trädgårdsarbetet handlar om det som du tycker är roligt, kanske odla tomater i ett miniväxthus, klippa gräs eller ta hand om rosor. Försök sedan att göra det som du verkligen inte gillar så enkelt som möjligt. Om du ogillar att rensa rabatter, undvik rabatter. Om du inte tycker om att rensa jordgubbslandet, köp då jordgubbar istället. Ett annat tips är att beställa hem allt som du behöver för trädgården online. Hos Wexthuset.com hittar du allt från miniväxthus till fröer och buskar. Enkelt och smidigt.

2# Planera gräsmattan

Ju enklare det är att klippa gräsmattan, desto snyggare trädgård får du per automatik. Om gräset är klippt så ser trädgården alltid någorlunda snygg ut. Se till att du lätt kommer emellan buskar, träd, vid altanen och andra ställen där det kan vara trångt.

3# Satsa på lättskötta växter

Det finns växter som knappt kräver något alls. De klarar både vinter, frost och ogräs. Buskar och träd skapar en mysig känsla, men kräver inte mycket omsorg. Det finns många blommor, som stormhatt och tåliga rosor, som klarar det mesta och som står år efter år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *