Om du har betalningsanmärkningar

Det kan tänkas betydligt svårare att få en hyresrätt om du har betalningsanmärkningar i förväg. Men det är faktiskt inte omöjligt. Du kommer bara behöva uppfylla en del extra krav, vilket hyresvärden ser som en extra säkerhet.

När du ansöker om en bostad kommer hyresföreningen att göra en kreditcheck på dig. Där kommer de se om du har en betalningsanmärkning eller pågående skuld hos Kronofogden, vilket så klart skulle påverka din ansökan. Hyresvärden kommer med största sannolikhet att be dig komplettera med vissa delar.

Det vanligaste är att du blir ombedd om att ha en borgenär på din ansökan. Denna ska ha en fast inkomst och gå in som säkerhet om du av någon anledningen inte kan betala. Det är viktigt att detta är någon som du känner dig trygg med och vice versa. Det är också viktigt att ni har ett avtal sinsemellan.

Ett andra alternativ är att de ber dig lägga en deposition, alltså ett par månadshyror i förväg. Skulle du inte kunna betala kan det då använda dessa pengar som säkerhet. Beloppet får du tillbaka efter en bestämd tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *