Mest attraktiva bostadsområden i Stockholm

Stockholm är som bekant en storstad med flera olika områden. Men det finns vissa som är lite mer attraktiva än andra. De där bostadspriserna konstant slår nya rekord och skjuter i höjden. Här tar vi en närmare titt på dessa.

Bor du på Östermalm bor du centralt i Stockholm, mitt bland alla affärer och restauranger. Det är definitivt ett av de mest eftertraktade områdena i Stockholm, och därtill de dyraste. De flesta lägenheter här är väldigt gamla med fina detaljer som öppen spis och stuckaturer i taken. Priserna är otroligt höga och det är ovanligt att du hittar en lägenhet för mindre än 5 miljoner kronor, även om det rör sig om en liten 1:a. Sveriges mest exklusiva adress, kallad Strandvägen, hittar du på Östermalm.

Vasastan ligger också i de centrala delarna av Stockholm, och där hittar du bland annat Odenplan och Stadsbiblioteket. Det är precis som Östermalm en stadsdel med gammal bebyggelse, dock är det betydligt vanligare med balkong i detta område. Även här ligger priserna högt, du får räkna med att betala cirka 92 809 kronor per kvadratmeter. Vasastan är ett vibrerande område med många mysiga caféer och restauranger, vilket är ett stort plus.

Kungsholmen är kanske en lite oväntad stadsdel på listan men faktum med att när Sveriges dyraste områden listas, tar Kungsholmen tredjeplatsen. Den tävlar kanske främst med Södermalm om denna placering. Kungsholmen är som bekant en liten ö, som ligger lite längre ifrån de mest centrala delarna. Här är det också lite mer avslappnat i jämförelse med de två tidigare områdena som vi tagit upp. En lite mer ungdomlig stadsdel skulle man kunna säga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *