Hitta privata hyresvärdar

 

Idag finns det inte bara kommunala hyresvärdar, det finns även många privata. Om du är på jakt efter en hyreslägenhet bör du alltså kontakta dem, såväl som kommunala. Det som är den stora skillnaden mellan dessa två är att privata hyresvärdar oftast har lite mer frihet gällande kösystem.

En del privata hyresvärdar har ingen bostadskö överhuvudtaget. Du får anmäla ditt intresse på en lägenhet och tycker de att du låter intressant blir du kallad till din visning. Om de tycker att du lämpar sig som hyresgäst så kommer de att erbjuda dig ett kontrakt.

Hos många bolag fungerar det på ett av två sätt, antingen anmäler du ditt intresse direkt på en utannonserad lägenhet eller så anmäler du ditt intresse generellt. Om det är det sistnämnda kommer du att bli kontaktad när de får in en lägenhet som matchar det du söker.

Något som kan vara bra att vara medveten om är att privata hyresvärdar oftast är ett lite dyrare alternativ. Dock kan det finnas fördelar som tvättmaskin och diskmaskin inne i lägenheten. Det är ju alltid du själv om bestämmer om det är värt priset eller inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *