Renovera hyresrätt – Vad får man göra?

Att vilja ha det snyggt och modernt i sitt hem är inte ovanligt. Bor man i ett hus eller en bostadsrätt har man möjlighet att göra alla möjliga typer av renoveringar för att bostaden ska passa den egna stilen och behoven så mycket som möjligt. Bor man däremot i en hyresrätt kan det se annorlunda ut. Även om du har möjlighet att göra ett flertal förändringar får du inte renovera precis vad som helst eller till vilken nivå som helst.

Många står frågandes om vad som är okej att göra i en hyresrätt och vi har svaren! Är du osäker rekommenderar vi dock att du kontaktar din hyresvärd först för att säkerställa att arbetet är okej att utföra. På så sätt slipper du oroa dig för att behöva återställa något vid en eventuell flytt.

Detta får du renovera i hyresrätten

För att göra det så enkelt för dig som möjligt har vi skapat en lista på de rum som man vanligtvis kan vilja renovera.

Golv – Vill du lägga ett nytt golv i din hyresrätt? Då behöver du kontakta hyresvärden för att få hjälp alternativt endast använda dig av ett klickgolv som sedan kan plockas bort om hyresvärden kräver det. Bor du i bostadsrätt kan du kontakta k3golv.se för att få hjälp istället.

Badrum – Vill du renovera i badrummet måste du först kontakta din hyresvärd. Du får inte på egen hand borra eller kakla om. Dock kan du med fördel ändra inredningen i badrummet, men kom ihåg att spara originaldelarna.

Målning och tapetsering – I din hyresrätt har du möjlighet att måla om och tapetsera som du själv önskar. Det enda du behöver tänka på är att arbetet ska vara fackmannamässigt utfört, vilket betyder att det ska vara ett ordentligt arbete från början till slut.

Dörrar och skåp – Du kan med fördel ta bort både skåp och innedörrar i din bostad, men kom ihåg att du måste förvara dessa på ett säkert ställe så att du kan återställa lägenheten om den ska lämnas tillbaka vid t.ex. en flytt.

Väggar – I en hyresrätt är det inte tillåtet att ta bort eller sätta upp väggar. Du får alltså inte göra några större förändringar som kan komma att ändra planlösningen på lägenheten. Här räknas även valv in. Att sätta in valv är inte tillåtet om du bor i en hyresrätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *