Vad gäller i en hyresrätt?

När du bor i en hyresrätt finns det en del lagar och regler som du måste följa. Du bor som regel i ett flerfamiljshus med gemensamma utrymmen som måste respekteras. Dessa regler kan skilja sig något åt beroende på vad du bor men det finns några gemensamma punkter.

Det viktigaste är att du inte stör andra, och visar respekt. Normalt finns det en regel om att det ska vara tyst i bostaden efter klockan 22. Det gäller allt från att anordna fester till att bara spela hög musik. Skulle du råka ut för en granne som stör, kan du alltid kontakta störningsjouren. Numren till dessa brukar sitta i trappuppgången eller finnas på hyresvärdens hemsida.

En annan viktig regel är att sköta den utrustning som finns i de gemensamma utrymmena. Det är till exempel de tvättmaskiner och torktumlare som finns i tvättstugorna. Detsamma gäller för soprum där det är viktigt att sortera och följa de regler som finns satta. Skulle det komma fram att du inte sköter dig kan det i slutändan resultera i att du blir vräkt från din lägenhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *