Anlita flyttfirma

Att flytta från en bostad till en annan är för många en väldigt spännande upplevelse, men inför en flytt kan det också kännas väldigt stökigt och stressigt. År av samlade föremål och prylar ska packas ner ordentligt i diverse kartonger och därefter ska bostaden städas ut från topp till tå. Under tiden ska du hinna med vardagslivet, ta hand om barn, husdjur och arbete. Det finns alltså goda anledningar till varför så många väljer att anlita en flyttfirma.

[IMAGE=fddWkdfIzSzW.jpg]

Även om det råder bostadsbrist i många delar av Sverige så byter eller köper människor bostäder varje dag. Det kan till exempel handla om att man vill göra en bra investering, bo lite större eller mindre, ha närmare till jobbet eller bara vill hitta sitt drömboende. I samband med en flytt är det dock väldigt viktigt att man lämnar den gamla bostaden ren och snygg efter sig, men även att den är helt tömd. Allt detta och lite till kan en professionell flyttfirma i Gävle hjälpa dig med.

Så kan flyttfirman hjälpa dig

Det är naturligtvis inte bara i Gävle som man kan anlita bra firmor, utan flyttfirmor finns överallt i hela landet. Hit kan du vända dig om du vill ha hjälp med att flytta hela bohaget till den nya adressen, men du kan också få hjälp med packning, flyttkartonger, bärhjälp och städning. En bra flyttfirma kan således hjälpa dig från början till slut och har också en försäkring som täcker upp om något skulle bli skadat vid flyttillfället.

Just bärhjälp och städning är de två främsta sakerna som man kan vilja ha hjälp med. Att städa ut en bostad kan låta som en enkel uppgift, men sanningen är att en flyttstädning har vissa regler som man måste hålla sig efter för att städningen ska bli godkänd. Att städa mitt i en flytt är inte heller det lättaste och tiden räcker i många fall inte till. En flyttfirma kan då hjälpa dig att ta hand om allt från fönsterputs till rengöring av golvbrunn, kök och allt däremellan.

RUT-avdrag

Oavsett om du bor i en hyresrätt, hus eller bostadsrätt så har du möjlighet att nyttja RUT-avdraget i samband med flytt. Här är det dock viktigt att se till så att du fortfarande står skriven på adressen där städningen ska utföras. När det kommer till byte av hyresrätter privatpersoner emellan så är detta sällan ett problem, men har man bytt från hyresrätt till bostadsrätt så kan det bli lite knepigare, speciellt om man redan flyttat adressen till den nya bostaden. RUT-avdraget kan användas av alla människor i Sverige som betalar skatt. Det är flyttfirman som du väljer att anlita som ska se till att avdraget görs. Du behöver endast uppge ditt personnummer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *