Hyra i andra hand

 

Att hyra i andra hand betyder inte, att du inte har samma rättigheter som när du hyr i första hand. Det är viktigt att du som hyrestagare känner till vad som gäller, särskilt i en stad som Stockholm där det på många sätt är uthyrarens marknad. Det finns många oseriösa aktörer och det gäller att undvika de vanligaste fällorna. Läs vidare för att lära dig mer!

Detta kanske ses som en självklarhet men så är inte alltid fallet när det gäller andrahandsuthyrning. Som hyrestagare bör du alltid få ett kontrakt där det står allt gällande uppsägningstid, regler i bostaden och eventuell deposition. Detta har du som säkerhet om det skulle hända något i form av en dispyt eller liknande.

Vill du vara säker på att allt går rätt till kan du i så fall använda en mellanhand. Det finns flera företag som förmedlar kontakten mellan hyresgäst och hyresvärd, och samtidigt sköter allt det praktiska. Då kan du känna dig mer trygg även om det är en andrahandsuthyrning som det handlar om. Stockholm har flera sådana tjänster tillgängliga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *