Så får du ett mer hållbart och miljövänligt hem

Det går inte att sticka under stol med att det är en hel del snack om hållbarhet och miljö just nu, vilket naturligtvis är väldigt bra. Allt fler människor vill leva mer miljömedvetet och det betyder inte bara att välja cykel framför bil, utan även att bli mer miljövänliga i hemmet. Det finns många sätt som du kan gå tillväga på för att få det mer hållbart i din bostad. Många tror att man behöver göra stora förändringar för att lyckas, men i de allra flesta fall räcker det gott och väl med små justeringar. Här nedan har vi samlat några av de bästa (och naturligtvis enklaste) sätten för dig att göra skillnad. Håll tillgodo!

[IMAGE=dzDOwhcgWj3U.png]

Miljömärkta produkter

Hur ser det ut i ditt städskåp egentligen och vad är det för burkar och flaskor som du har i ditt badrum? Genom att enbart välja miljömärkta produkter till dig själv och ditt hem gör du inte bara miljön en stor tjänst, du blir också hälsosammare eftersom du slipper utsättas för onödiga och farliga kemikalier. Här är det även viktigt att tänka på doseringen. I många fall är det lätt att man använder sig av mycket mer rengöringsmedel eller schampo än vad man faktiskt behöver. Man tror helt enkelt att det blir renare på detta sätt, men sanningen är att det istället kan bli motsatsen. Golven blir klibbiga och håret stripigt.

Energiförbrukning

Hur mycket el gör du egentligen av med i ditt hem? Att spara in på energin gör stor skillnad för miljön och dessutom är det väldigt enkelt. Det kan till exempel handla om att du endast sätter på diskmaskin och tvättmaskin när de verkligen är helt fulla, men det kan också handla om att byta elbolag helt. Genom att välja ett elbolag med fast elpris är det dessutom lättare för dig att ha koll på utgifterna. Stäng av allt när du går och lägger dig och kom ihåg att koppla ur. Många saker fortsätter nämligen att dra el även när du inte använder dem, till exempel mobilladdaren. Att tvätta på lägre temperatur är också ett bra sätt att spara in.

Återvinn och återbruka

Hur duktig är du på att återbruka de saker som du redan har i ditt hem och hur är det med återvinning? Ett bra sätt att värna mer om miljön är genom att källsortera och se till att alla saker återvinns på rätt sätt. Du kan källsortera i hemmet och därför använda dig av en återvinningscentral. Återbruk är precis lika bra. Ett gammalt lakan som är missfärgat kan med fördel bli till nya städtrasor eller varför inte använda de tomma glasburkarna från barnens mat till vackra ljuslyktor eller kryddburkar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *