Håll nere hushållets kostnader

Sverige och resten av världen är på väg in i en lågkonjunktur och ekonomisk svacka. Detta gör att samhället måste ställas om och ta hand om varandra lite extra för att undvika massfattigdom. Många är oroliga just nu men staten har bra krislösningar och så länge samhället inte stannar upp helt kommer vi ta oss ur det här gemensamt.

Med det sagt så kan detta också vara ett nödvändigt wake up-call för vissa som kanske har levt lite för gott de senaste åren. När det gäller fasta kostnader i hushållet är det lätt att det skenar iväg utan att man ser över om de är rimliga eller inte. Nu är alltså en utmärkt tid att sätta sig ner med alla papper hemma och se vad just du kan göra för att leva lite billigare i framtiden.

Se över elavtal

Trots att alla förbrukar och betalar elen varje månad så är det få som regelbundet ser över sitt elavtal. Här finns många tusenlappar att spara varje år för den som är skicklig. Men det viktigaste av allt är kanske att se över elförbrukningen. Står vissa saker i standby hela tiden, måste alla lampor vara tända så ofta och så vidare? Hos tibber.com/se/ kan du skaffa digital el, ett miljövänligt alternativ där du dessutom får hjälp med att hålla nere energiförbrukningen. Tipsa en kompis så får ni båda dessutom 500 kr att handla för.

Internet och mobilabonnemang

Att se över internetavtal och mobilabonnemang minst en gång om året är ett bra sätt att hålla nere fasta kostnader. Många tror att dessa summor inte är förhandlingsbara, men med rätt knep kan man få ner räkningarna med flera hundra i månaden. Om man har telefon och internet hos samma leverantör brukar man kunna få bra rabatter. Jämför gärna med andra leverantörer för att sedan visa upp deras priser för din nuvarande, för att se om de kan matcha. Om de inte går med på ett lägre pris är det hög tid att byta.

Håll nere matkostnaderna

Mat och förbrukningsvaror i hemmet kan också ses som en fast kostnad och dessa är faktiskt ganska enkla att sänka. Att storhandla istället för att handla ofta är det första man bör göra för att hålla nere kostnaderna. Då undviker man att handla sådant man inte behöver bara för att man är sugen. Man tvingas också planera sina måltider bättre vilket gör att man får mindre matsvinn. Smart för både plånboken och klimatet!

Idag finns det många appar som jämför priser på olika matvaror på ett smidigt sätt. En av dem är Matpriskollen. Ladda ner den och jämför priserna på de matvaror du har tänkt handla. Du får snabbt en överskådlig lista på var det är billigast, allt för att din matkasse ska bli så ekonomisk som möjligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *