Hitta bostad under pressad bostadsmarknad

Just nu kan det vara svårt för den som vill hitta en hyresrätt till rimligt pris. Nybyggda hyresrätter har en rekordhög hyra, hyrorna stiger varje år och priset på bostadsrätterna kan inte köpas av dem som skulle behöva en lägenhet som mest. Men det finns andra sätt att hitta en bostad för den som tänker utanför boxen.

Varje år tar en ny kull ungdomar studenten och på senare år har varje årskull mötts av en snävare och snävare bostadsmarknad. De som har förmånen att kunna köpa en bostadsrätt är få. De flesta ungdomar måste handskas med usla andrahandskontrakt, höga hyror eller tvingas bo hemma längre än nödvändigt. Även ensamstående föräldrar, pensionärer som vill flytta ifrån den stora villan och nyanlända är i behov av mindre och billiga lägenheter.

Gör så här för att hitta bostad

Förutom att ställa dig i bostadskö finns olika sätt att gå tillväga för att hitta en bostad. Du kan exempelvis sätta in en annons på Blocket om att du söker bostad. Leta även bostad utanför storstäderna, i mindre städer och orter. Där brukar det finnas bra och billiga lägenheter även om du får pendla lite längre till jobbet.

Om du jobbar hemifrån, inte har bil och inte är beroende av avstånd till och från jobbet, kan du ta en bostad nästan var som helst. Tack vare smarta fraktlösningar som Fraktus kan du beställa hem mat och allt annat du behöver istället för att åka till affären.

Känner du någon med en sommarstuga kan du erbjuda dig att hyra sommarstugan under höst, vinter och vår, förutsatt att den har alla bekvämligheter som finns i en lägenhet. Ägaren kommer säkert uppskatta att någon är där och tar hand om stugan som annars skulle stå tom och kall under en längre tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *