Lämna hemmakontoret och expandera

Det finns många anledningar till att man inte ska ha ett hemmakontor. Hemma ska man ju koppla av och vara med sin familj. Om man har ett kontor någonstans i hemmet, det spelar ingen roll om det är i ett separat rum eller i garaget, så kan det vara svårt att verkligen släppa arbetet när man slutar jobba. Dock är det inte bra att ha ett alltför avlägset kontor heller, då det kan bli jobbigt att ta sig fram och tillbaka.

Så hittar du rätt lokal

Det kan vara svårt att hitta det perfekta kontoret. Man vill ju att det ska vara den rätta atmosfären som möjliggör bästa möjliga arbete. Det finns många alternativ på Workaround för den som främst söker kontor i huvudstaden. Man kan även kontakta lokala mäklare men det kan bli lite mer kostsamt. Vad du har för budget spelar alltså stor roll. Om du har ett team med flera medarbetare så kan det vara klokt att höra runt vad de tycker är viktigt med det nya kontoret. Kanske är det viktigt med mycket ljus eller ett trevligt fikarum.

Dela kontor eller ha ett själv

Att det finns många former av arbetsplatser gör kanske inte sökandet lättare. En del gillar att jobba tätt med andra, medan andra vill kunna stänga dörren om sig när det krävs fokus. Man kan antingen börja med att prova hur arbetet fungerar på ett så kallat ”shared office”, och om det inte är bra för en så kan man uppgradera sig. I många fall får man flytta runt några gånger tills man hittar kontoret som passar både smaken och plånboken. Väldigt många nystartade företag väljer innovativa lösningar istället för traditionella kontorslandskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *